Buletin informativ – 19 septembrie 2015

Maratonul Cărților 2015 ! Books Challenge!
24/09/2015
Libertatea – darul si dreptul suprem al omului
02/04/2016
Afiseaza tot

Buletin informativ – 19 septembrie 2015

Devotionalul saptamanii
„De ce”-ul ispitei
”Nu v-a ajuns nici o ispita, care sa nu fi fost potrivita cu puterea omeneasca. Si Dumnezeu, care este credincios, nu va ingadui sa fiti ispititi peste puterile voastre; ci, impreuna cu ispita, a pregatit si mijlocul sa iesiti din ea, ca s-o puteti rabda” 1 Corinteni 10:13.
Ce este ispita? Este mijlocul prin care cei care declara a fi copii ai lui Dumnezeu sunt testați și incercați. Citim ca Dumnezeu a ispitit pe Avraam, ca a ispitit pe copiii lui Israel. Aceasta inseamna ca El a permis sa apara imprejurari care sa le incerce credința și care sa-i conduca sa priveasca la El pentru ajutor. Dumnezeu permite ispitelor sa vina la copiii Sai astazi pentru ca ei sa poata ințelege ca El este ajutorul lor. Daca ei se apropie de El atunci cand sunt ispitiți, El ii intarește pentru a intampina ispita…
Ispitele vor veni cu duiumul peste noi, pentru ca prin ele trebuie sa fim incercați in timpul nostru de proba. Aceasta este verificarea lui Dumnezeu spre a descoperi ce este in inimile noastre. Nu este nici un pacat in a fi ispitit, ci pacatul vine atunci cand cedam ispitei…
Exemplul lui Hristos ne arata ca singura speranța de biruința este sa rezistam continuu atacurilor Satanei. El, care a triumfat asupra vrajmașului sufletelor in conflictul cu ispitele, ințelege puterea Satanei asupra neamului omenesc și a biruit pentru noi. Ca biruitor, El ne-a dat avantajul biruinței Sale, pentru ca in eforturile noastre de a rezista ispitelor satanei sa putem uni slabiciunea noastra cu puterea Sa, lipsa noastra de valoare cu meritele Sale. Și susținuți de puterea Sa trainica, atunci cand vin ispite puternice sa putem rezista in numele Sau atotputernic și sa biruim așa cum El a biruit.
Devoționalul face parte din cartea In locurile cerești (In Heavenly Places) de Ellen G. White.
Programul Sabatului in curs (19.09.2015)

Vineri seara

ora 20:00- Serviciu divin – Credința și munții. Escalada sau evitare? (Horia Enache)

Sambata dimineata

ora 8:00  – Intalnirea instructorilor Scolii de Sabat (Aula 2)
ora 8:30 – Momentele de rugaciune ale Bisericii (sala mare)
ora 9:00 – Biserica la studiu: Scoala de Sabat
ora 10:30 – 11:00 – Pauza
ora 11:00 – Biserica lauda pe Domnul Psalmii.95,6-7
Imn de lauda –17
Rugaciune
Inchinare prin zecimi si daruri
Punct muzical
Predica – Invitat special prof. Ekkehardt Mueller
Imn de despartire – 250
Rugaciune de binecuvantare

Sambata dupa-amiaza

Sabat dupa amiaza
ora 17:00 – Studiul doctrinelor biblice
ora 18:00 – Serviciu divin Invitat special prof. Ekkehardt Mueller
Programul serviciilor divine din Sabatul viitor (26.09.2015)
Vineri seara, 20:00 – Serviciu divin (pastor Danuț Barcacianu)
Sambata dimineata
ora 8:30 – Momente de rugaciune
ora 9:00 – Scoala de Sabat
ora 11:00 – Predica – pastor Gabriel Dinca
Sambata dupa-amiaza:
ora 18:00 – Serviciu divin (Botez)
Saptamana care a trecut
Pentru ca si-au aniversat ziua nasterii intre intre 13 si 20 septembrie: Ciobotaru Irina, Diaconu Roxana, Aronescu Odet, Dinu Raluca Liliana, Goga Octavian, Roman Silviu Paulini, Tanase Mihaela ii sunt recunoscatori Domnului pentru bunatatea si harul Lui si multumesc Bisericii pentru iubire si partasie.
Continua inscrierile la Școala Postliceala Sanitara din Cernica
Perioada de inscrieri la Școala Postliceala Sanitara din Cernica s-a prelungit pana in data de 21 septembrie.
Cei interesați de Școala Postliceala Sanitara – calificarea asistent medical generalist– iși pot depune dosarul la secretariatul organizat in Campusul Adventist din Cernica. Dosarul plic trebuie sa conțina urmatoarele documente:
  • Cerere de inscriere – se completeaza la depunerea dosarului;
  • Certificat de absolvire a liceului (copie) / Diploma de Bacalaureat (copie) sau adeverința de absolvire a liceului pentru absolvenții promoției 2015 (12 clase sau 13 clase);
  • Foaia matricola clasele IX – XII / XIII (copie legalizata);
  • Document de identitate (copie);
  • Certificat de naștere (copie);
  • Certificat de casatorie  (copie) daca este cazul;
  • Adeverința medicala (eliberata de medicul de familie) din care sa reiasa ca este sanatos clinic și apt pentru calificarea profesionala la care solicita inscrierea.
Adminterea consta in prezentarea dosarului cu documentele solicitate pentru incriere și susținerea unui interviu vocațional. Timpul alocat interviului pentru fiecare candidat va dura intre 5 – 15 min. Interviul este programat pentru data de 21 septembrie ora 10 și va avea ca rezultat ”admis” sau ”respins”.
De asemenea, va amintim ca in anul școlar 2015 – 2016, Institutul Teologic Adventist va oferi zece burse de studiu (scutire de taxa de școlarizare in timpul celor 3 ani de studii) pentru elevi inscriși la Școala Postliceala Sanitara care doresc și sunt capabili sa obțina a doua licența in cadrul programului de studii Asistența Sociala. Astfel, in trei ani de zile pot fi obținute doua licențe intr-un campus care deține o biblioteca moderna dotata cu sala de lectura, carți și reviste de specialitate. In plus, tinerii care aleg sa studieze aici vor fi implicați in activitați misionare desfașurate in țara și peste hotare.
Informații suplimentare privind condițiile de inscriere, taxa de studii, cazarea elevilor și susținerea interviului vor fi obținute la numerele de telefon 021 369 53 50 sau 0744 68 51 23.
ANUNTURI
Cina Domnului – Serviciul divin pentru Cina Domnului va avea loc in Biserica Popa Tatu in Sabatul din 10 octombrie 2015. Rugam diaconii de grupe sa contacteze membrii grupelor lor, sa le reaminteasca de pregatirea spirituala necesara pentru acest eveniment și sa anunțe primul diacon sau secretariatul despre persoanele care vor lua Sfanta Cina la domiciliu.
Botez – Avem bucuria sa va anunțam ca Sabatul viitor, dupa-amiaza, in Biserica Popa Tatu doi tineri vor face legamant cu Dumnezeu prin botez: fr. Bogdan Tache și fr. Florin Chirilov.
Maratonul Carților! Books Challenge revine!!! Ca și la prima ediție tinerii din biserica noastra sunt provocați sa citeasca o carte pe saptamana, timp de 30 zile. Perioada maratonului: 23 septembrie 2015 – 22 octombrie 2015. In Sabatul de tineret din data de 24 octombrie 2015, orele 18:00 va avea loc un Program Special dedicat acestui eveniment. Inscrierile se fac online pe grupul de facebook „TinerePT” sau pe site-ul www.popatatu.ro la secțiunea Tineret. Informații suplimentare se pot obține de la fr. George Grigore.
Departamentul Tineret al Conferinței Muntenia organizeaza la Cernica, in perioada 25-27 septembrie 2015 un Revival Weekend cu ocazia evenimentului de „Deschidere al anului de lucru 2015-2016 la Tineret”. Sunt invitați liderii de tineret, ajutoarele liderului, instructorii de licurici, exploratori, companioni, coordonatori de zona, pastori de tineret. In Sabatul din 26 septembrie sunt așteptați toți tinerii din Conferința Muntenia pentru a lua parte la programe cu o puternica amprenta spirituala, momente de inchinare, muzica, activitati creative, seminare, momente motivationale si partasie.
Ora de rugaciune a comunitatii – Va invitam sa participati la grupa de studiu si rugaciune a comunitatii care are loc in fiecare miercuri, la ora 1700. Pentru urmatoarea ocazie se va studia capitolul 51: „Lumina Lumii” din cartea Hristos, Lumina lumii.
Tinerii se reintalnesc marți la ora 18,00 pentru a continua studiul din cartea Caminul adventist și pentru rugaciune. Va așteptam cu bucurie!
Gradinița „Micii valdenzi” – gradinița bisericii Popa Tatu face inscrieri pentru grupa mica (3-4 ani) și grupa mare ( 5-6 ani ) pentru anul școlar 2015-2016. Detalii și inscrieri la tel: 0741 170 282.
Sola Scriptura – angajeaza secretar. CV-urile vor fi trimise in format electronic pana luni 5 octombrie catre coordonatorul Sola Scriptura Bucuresti, fr. Costel Gogoneata – costelgogoneata@adventist.ro
Maratonist adventist incheie cele mai importante 6 maratoane mondiale, la 64 de ani
S-a apucat de alergat la 54 de ani și i-a mers atat de bine, incat pana la 64 de ani a reușit sa termine cele mai importante 6 maratoane din lume.
Fie ca a fost vorba de maratonul din New York, fie de cel din Chicago, cel din Berlin, din Boston, Tokyo sau Londra, Gary Rittenbach, actualmente director administrativ al Departamentului IT al Universitații adventiste americane Walla Walla, nu a ratat niciuna dintre cele mai reputate curse la nivel mondial.
IT-istul din Washington se declara convins ca a-si menține un tonus fizic bun este un mod de a arata respect fața de Dumnezeu. „Cand eram tanar, biserica (adventista, n.r.) avea multe de spus despre stilul de viața sanatos”, spune Rittenbach pentru Adventist Review. „Cel mai adesea se vorbea despre ce sa nu faci ca sa fii sanatos: nu fuma, nu bea, nu consuma carne. Lucrurile acestea sunt foarte importante, insa nu prea se vorbește despre ce putem face pentru a fi sanatoși.”
Ideea de a participa la maraton nu i-a venit lui, ci nepoatei lui, Jolene, care, in preajma Craciunului 2004, i-a povestit ca s-a inscris la maratonul din Los Angeles și ca vrea sa alerge 19 kilometri. Mai mult, Jolene și-a invitat unchiul și varul sa alerge și ei. „Amandoi i-am spus (lui Jolene, n.r.) ca e imposibil sa alergam 19 kilometri. Cel mai mult am alergat puțin peste 4 kilometri,” isi aminteste Rittenbach. Insa in dupa-amiaza aceea au ieșit la alergat și au parcurs 19 kilometri. Bariera a cazut. „M-a convins sa ma inscriu și eu la maratonul din LA. Și acesta a fost primul maraton de orice fel la care am participat.”
In aprilie 2015, Rittenbach s-a alaturat celor doar 428 de maratoniști Six Stars care au reușit sa incheie Maratoanele Abbott World Majors. Rittenbach a ajuns sa alerge 42 de kilometri fara oprire.
„Daca aș putea sa le ofer altora un sfat, i-aș incuraja sa iasa și sa faca mișcare. Indiferent de care: ciclism, inot, alergat. Redescoperiți bucuria mișcarii. Va va schimba viața.” (Semnele Timpului)
INFORMATII UTILE
Pastor: Gabriel Dinca 0740.10.10.50
Pastor: Danut Barcacianu 0747.29.83.83
Prezbiter de serviciu: Cristian Pruna 0731.111.092
Prim diacon: Gelu Gaina 0726.139.776
Prima diaconeasa: Rodica Radomir 0745.055.021
Soarele apune: vineri seara (18.09.2015) ora 19:22
Sambata seara (19.09.2015) ora 19:320