Buletin informativ – 02 iulie 2016

Stăpânirea de sine
25/06/2016
Cea dintâi minciună, cea din urmă amăgire
01/07/2016
Stăpânirea de sine
25/06/2016
Cea dintâi minciună, cea din urmă amăgire
01/07/2016
Afiseaza tot

Buletin informativ – 02 iulie 2016

Cum v-a iertat Hristos
„Cum v-a iertat Hristos, aşa iertaţi-vă şi voi.” – Coloseni 3:13
Didier era doar un băiețel de 11 ani când a asistat la un episod care i-a schimbat viața complet. Se afla cu mama lui pe stradă, unde femeia lucra ca vânzătoare ambulantă pentru a-şi câştiga pâinea, când aceasta a picat secerată de 38 de gloanțe care i-au străpuns trupul. „În droguri şi alcool am căutat dragostea care mi-a fost luată prin asasinarea mamei mele”, i-a povestit prietenului său, dr. Aldvo Civico, cel care a şi relatat emoționanta poveste a lui Didier într-un articol.
Timp de 4 ani, băiatul a nutrit planul prin care avea să îşi răzbune mama ucisă fără vină. Îşi petrecea nopțile gândindu-se la momentul fatidic, printre lacrimi de tristețe. Şi-a făcut rost de arme de foc şi de grenade, dar îi lipsea curajul să îşi pună planul în aplicare. Însă Didier s-a împrietenit cu dr. Aldvo Civico, cel care avea să îl ajute să se răzgândească şi să renunțe la planurile sale de răzbunare. Datorită noului său prieten, un om credincios, a reuşit să învețe, în timp, să ierte şi să se elibereze de furia care pusese stăpânire pe el.
A trecut o vreme până când Didier avea să fie supus testului suprem care să demonstreze dacă l-a iertat cu adevărat pe cel care îl lăsase orfan. Unul dintre prietenii lui i-a mărturisit, într-un final, că ştie cine este făptaşul, doar că nu a avut niciodată curajul să îi spună adevărul, de teama a ceea ce ar putea urma – asta pentru că responsabil de moartea femeii era chiar fratele celui care a făcut confesiunea. La aflarea veştii, gândurile lui Didier nu s-au mai îndreptat spre răzbunare, aşa cum plănuia odată, ci, dimpotrivă: „Vreau să îi ofer iertarea mea şi să încerc să îl ajut”, i-a mărturisit lui Civico.
Mai mult, Didier vrea ca misiunea vieții sale să fie aceea de a-i ajuta, a le da speranță şi lecții de viață tinerilor cu probleme. „Dacă eu am fost capabil să mă schimb şi să iert, atunci şi alții pot”, crede el.

Vineri seara

ora 20.00 – Serviciu divin – Cea dintâi minciună, cea din urmă amăgire– pastor Danut Barcacianu

Sâmbătă dimineaţă

ora 8.00   – Întâlnirea instructorilor  Şcolii de Sabat (Aula 2)

ora 8.30   – Momentele de rugăciune ale Bisericii (sala mare)

ora 9.00  –  Biserica la studiu: Şcoala de Sabat

ora 10.30  – Pauză

ora 11.00  –  Biserica ascultă Cuvântul Domnului: Apoc. 14,6-7
Imn de laudă – 20 ; Rugăciune
Închinare prin zecimi şi daruri
Punct muzical
Predica – Dați slavă lui Dumnezeu! – Adrian Dragomir
Punct muzical
Imn de despărţire – 34
Rugăciune de binecuvântare

Sâmbătă după-amiază

ora 17.00  – Studiul doctrinelor biblice

ora 18.00 – Serviciu divin – program Școala Biblică de vacanță

Pentru că şi-au aniversat ziua naşterii între 26 iunie – 2 iulie 2016: Neamțu Rachela, Tapus Georgeta, Tudorache Costina, Chirițoiu Toni, Dinu Ovidiu, Grosu Elvira, Câmpian Tătar Aurora Violeta, Covaci Brandusa, Mandache Mirela, Florea Luminita Mihaela, îi sunt recunoscători Domnului pentru bunătatea şi harul Lui şi mulţumesc Bisericii pentru iubire şi părtăşie.

  •   Tehnic – nevoie urgentă – pentru editarea si transmiterea programelor bisericii online este nevoie urgenta de un calculator care sa poata prelucra si transmite aceste programe. Cerem ajutorul bisericii pentru cumpararea acestui computer. Va multumim tuturor pentru ajutorul oferit!
  • Cina Domnului – Serviciul divin pentru Cina Domnului va avea loc in Biserica Popa Tatu in Sabatul din 9 iulie 2016. Rugam diaconii de grupe sa contacteze membrii grupelor lor, sa le reaminteasca de pregatirea spirituala necesara pentru acest eveniment și sa anunțe primul diacon sau secretariatul despre persoanele care vor lua Sfanta Cina la domiciliu.
  • Pregătirea locașului de închinare pentru Cina Domnului – duminica dimineața 3 iulie 2016 la ora 8:30 suntem așteptați la pregătirea locașului de închinare pentru Cina Domnului.
  • Transfer – Biserica Adventistă Bellu București – cere scrisoare de transfer pentru sora Berbecaru (Dinu) Daniela. (prima citire)
  • Membrii comitetului bisericii sunt așteptați luni 4.07.2016 la ora 18.30 la o ședință de lucru.
  • Deces – duminică 26 iunie a încetat din viață fr. Goga Octavian. Înmormântarea a avut loc marți 28 iunie la cimitirul Reînvierii. Familia mulțumește tuturor celor care au fost alături de ei în aceste momente.
  • Grădinita creștină „Micii Valdenzi” situată în imediata apropiere a Gării de Nord, face inscrieri pentru anul scolar 2016-2017, pentru grupele 3-4 si 5-6 ani. Relații la tel: 0741 170 282 sau 0747 298 383, e-mail miciivaldenzi@yahoo.com sau pe pagina de facebook Micii Valdenzi.
  • Ora de rugăciune a tinerilor – studiul cărtii Căminul adventist se apropie de final in cadrul grupei de studiu si rugăciune a tinerilor. Pentru marti 14 iunie ora 18,30 vom studia capitolele 80, 81,82. Vă asteptăm cu drag!
  • Biblioteca Grădiniții -persoanele care au carti crestine pentru copii si vor sa le doneze gradinitei bisericii Popa Tatu , sunt rugati sa le aduc la prezbiterul de serviciu. Va multumim!
  • Excursie – Sătic – În perioada 3-5 octombrie 2016 Biserica Popa Tatu organizează o excursie la Sătic – Rucăr. Cazarea si masa 55lei/zi. Cei interesati pot primi mai multe detalii de la pastorul Gabriel Dinca.

 

Noi, pastorii bisericii Popa Tatu, suntem aici pentru a vă sluji. Vă rugăm să ne contactați atunci când aveți o problemă, când trebuie să mergeți la spital sau să fiți susținuți în timp de criză.
Noi suntem aici pentru a vă ajuta!