Buletin informativ – 11 iunie 2016

Predica copiilor
04/06/2016
Pot să am încredere in cineva?
10/06/2016
Predica copiilor
04/06/2016
Pot să am încredere in cineva?
10/06/2016
Afiseaza tot

Buletin informativ – 11 iunie 2016

 Dor după curțile Domnului
„Sufletul meu suspină şi tânjeşte de dor după curţile Domnului, inima şi carnea mea strigă către Dumnezeul cel viu!”- Psalmul 84:2
Povesteşte scriitoarea Isabel Allende: „Nu prea am antrenament pentru meditaţie, dar în ultimele săptămâni m-am surprins gândindu-mă la trecutul meu cu o frecvenţă explicabilă doar ca un semn de senilitate prematură. Epidemia asta de amintiri au declanşat-o două întâmplări recente.
Prima a fost o constatare a nepotului meu Alejandro, care m-a surprins în timp ce-mi studiam în oglindă harta ridurilor şi mi-a spus plin de compasiune: «Nuţi face probleme, babo, o să mai trăieşti cel puţin trei ani.» Am hotărât atunci că era cazul să mai arunc o privire asupra vieţii mele, pentru a stabili ce să fac în aceşti trei ani care mi-au fost acordaţi cu atâta generozitate.
Cealaltă întâmplare a fost întrebarea unui necunoscut în timpul unei conferinţe a scriitorilor de turism pe care am avut onoarea să o inaugurez. Când mi-am terminat micul meu discurs, din public s-a ridicat o mână şi un tânăr m-a întrebat ce rol joacă nostalgia în romanele mele. Pe moment, am rămas mută. Nostalgia… conform dicţionarului este «durerea de a absenta din patrie, melancolia provocată de amintirea unei fericiri pierdute».
Întrebarea mi-a tăiat respiraţia: până în clipa aceea nu-mi dădusem seama că scriu făcând un constant exerciţiu de dor. Am fost o străină toată viaţa, condiţie pe care o accept pentru că n-am încotro. Am fost adesea obligată să plec, rupând legături şi lăsând totul în urmă, pentru a o lua de la început în altă parte; am rătăcit pe mai multe cărări decât pot să-mi aduc aminte. De atâtea despărțiri mi s-au uscat rădăcinile şi-a trebuit să produc altele, care, lipsindu-mi un loc geografic în care să le înfig, au crescut în amintire; dar, atenție, memoria e un labirint unde stau la pândă minotauri.” Țara mea inventată – Isabel Allende

Vineri seara

ora 20.00 – Serviciu divin – Pot să am încredere în cineva? – pastor Gabriel Dincă

Sâmbătă dimineaţă

ora 8.00   – Întâlnirea instructorilor  Şcolii de Sabat (Aula 2)

ora 8.30   – Momentele de rugăciune ale Bisericii (sala mare)

ora 9.00  –  Biserica la studiu: Şcoala de Sabat

ora 10.30  – Pauză

ora 11.00  –  Biserica ascultă Cuvântul Domnului: Luca 6:17-19

Imn de laudă –632;

Rugăciune

Închinare prin zecimi şi daruri

Punct muzical

Predica – Tot poporul căuta să se atingă de El ! – pastor Dănuț Bărcăcianu

Punct muzical

Imn de despărţire – 134

Rugăciune de binecuvântare

Sâmbătă după-amiază

ora 17.00  – Studiul doctrinelor biblice

ora 18.00 – Serviciu divin – Botez – pastor Adrian Bocăneanu

Pentru că și-au aniversat ziua nașterii între 5-11 iunie 2016: Dinu Cerasela, Iliuță Harolld- Robert, Moisescu Minela Raluca, Răhăianu Valentina, Vladu Lili, îi sunt recunoscători Domnului pentru bunătatea și harul Lui și mulţumesc Bisericii pentru iubire și părtășie.

  • Botez – In acest Sabat după-amiază avem bucuria să fim alături de Nica Daniel, fr. Spirea Silviu si fr. Simion Florian care vor intra în apa botezului pen- tru a face legământ cu Dumnezeu.
  • Congresul Național de Tineret„ConeCteazăte nelimitat la viață!Este un eveniment organizat o dată la patru ani de către Departamentul de Tineret al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea care reunește peste 2 000 de tineri din toată țara și diaspora. Evenimentul oferă posibilități de socia- lizare, de misiune, ateliere pentru dezvoltare personală, muzică de calitate, lansare de proiecte noi și standuri interactive. Detalii si inscrieri la www.congrestineret.ro
  • Grădinita creștină „Micii Valdenzi” situată în imediata apropiere a Gării de Nord, face inscrieri pentru anul scolar 2016-2017, pentru grupele 3-4 si 5-6 ani. Relații la tel: 0741 170 282 sau 0747 298 383, e-mail miciivaldenzi@ yahoo.com sau pe pagina de facebook Micii Valdenzi.
  • Ora de rugăciune a comunităţii – Vă invităm să participaţi la grupa de studiu și rugăciune a comunităţii care are loc în fiecare marți, la ora 1700. Pentru următoarea ocazie se va studia capitolul 85: „Din nou la mare” din cartea Hristos, Lumina lumii.
  • Ora de rugăciune a tinerilor – studiul cărtii Căminul adventist se apropie de final in cadrul grupei de studiu si rugăciune a tinerilor. Pentru marti 14 iunie ora 18,30 vom studia capitolele 77, 78, 79. Vă asteptăm cu drag!
  • ADRA: Invitatie la concertul aniversar si umanitar„Zambete pe porta- tiv” La 25 de ani de activitate, ADRA România vă invită la concertul aniversar și umanitar ”Zâmbete pe portativ” ce va avea loc sâmbătă, 18 iunie 2016, înce- pând cu ora 19:00, în capela Institutului Teologic Adventist din Cernica. Acordurile nobile ale muzicii clasice și religioase vor fi interpretate cu mă- iestrie de violoncelistul Andrei Ioniță (câștigător al Concursului Internațional Ceaikovsky – Rusia, Ediția 2015), corurile de copii Cantassimo & Celest Harmony, Corul The Royal Kids, Corul The Royal Singers, solista Aldana Cazacu, Orchestra Pro Nobile, pianistul George Natsis. Dirijori: Simida Gherghe și Albert Codreanu. Intrarea este liberă!  Vă așteptăm!