Buletin informativ – 18 iunie 2016

Serviciul divin de Botez
11/06/2016
Sabatul: un dar neprețuit
17/06/2016
Afiseaza tot

Buletin informativ – 18 iunie 2016

El este Tatăl orfanilor

„El este Tatăl orfanilor, Apărătorul văduvelor, El, Dumnezeu, care locuieşte în locaşul Lui cel sfânt.” – Psalmi 68:5
Inventarea bateriei Litiu-ion (Li-ion) nu a atras niciun Premiu Nobel, însă, în lipsa ei, astăzi nu ne-am putea bucura de o întreagă armată de dispozitive electronice, precum telefoane mobile, tablete şi laptopuri. Inventatorul ei, John Bannister Goodenough, avea 57 de ani când a pus la punct sistemul care a dat naştere bateriei portabile.
Acest matematician şi fizician a crescut practic orfan. Părinții lui aveau o relație dezastruoasă atât între ei, cât şi cu copiii (Goodenough a fost al doilea copil). Se pare că mama sa nu l-a dorit şi a păstrat întotdeauna o distanţă între ei. La 12 ani, Goodenough a fost trimis la o şcoală privată cu internat şi, de atunci, nu prea a mai auzit nimic din partea părinților. Se pare că mama i-ar fi scris o singură dată. În autobiografia sa, Goodenough vorbeşte despre mai multe influențe, din partea fraților, a unei menajere, a unor vecini şi chiar a unui câine, ignorând părinții, care au avut doar un rol biologic în viața lui.
La şcoala unde fusese trimis, Goodenough nu putea să citească sau să înțeleagă lecțiile, pentru că era dislexic. În schimb, era preocupat să exploreze pădurea, să studieze plantele şi animalele. Într-un final însă, lucrurile s-au aranjat. A câştigat o bursă de ajutor social la Yale, de unde a absolvit Summa Cum Laude în matematică. În ciuda greutăților copilăriei, Goodenough a devenit un adult sigur pe sine, cald şi amuzant.
În prezent, la 92 de ani, Goodenough merge în fiecare zi la birou, în cadrul Universității Statului Texas din Austin, unde încearcă să termine ce a început prin crearea unei super-baterii. „Vreau să rezolv problema înainte de a preda armele. Nu am decât 92 de ani. Încă mai am destul timp”, spune el râzând cu poftă.

Vineri seara

ora 20.00 – Serviciu divin – Sabatul: un dar nepretuit – pastor Dănuț Bărcăcianu

Sâmbătă dimineaţă

ora 8.00   – Întâlnirea instructorilor  Şcolii de Sabat (Aula 2)

ora 8.30   – Momentele de rugăciune ale Bisericii (sala mare)

ora 9.00  –  Biserica la studiu: Şcoala de Sabat

ora 10.30  – Pauză

ora 11.00  –  Biserica ascultă Cuvântul Domnului: Luca 6:17-19
Imn de laudă –615; Rugăciune
Închinare prin zecimi şi daruri
Punct muzical
Predica – La umbra aripilor ultimului profet – pastor Dănuț Bărcăcianu
Punct muzical
Imn de despărţire – 531
Rugăciune de binecuvântare

Sâmbătă după-amiază

ora 17.00  – Studiul doctrinelor biblice

ora 18.00 – Serviciu divin – Program licurici

Pentru că şi-au aniversat ziua naşterii între 5-11 iunie 2016: Epure Liviu, Radomir Dănuț, Drăgușin Ilinca, Antea Mircea, Panca Petre, Petre Lizica, Grigore Stelian, Roman Daniel, Stan Vintilă, Mohora Dragos, Oprea Valeria, îi sunt recunoscători Domnului pentru bunătatea şi harul Lui şi mulţumesc Bisericii pentru iubire şi părtăşie.

  • Atelier biblic de vacanță – Ai intre 4-10 ani? Vrei sa faci ceva frumos la ince- put de vacanta? Doresti sa-ti dezvolti cunostintele de limba engleza, sa te joci, sa participi la atelierul de bucatarie sau craft? Vrei sa iti faci noi prieteni si sa inveti cum sa traiesti frumos si sanatos? Te asteptam la ATELIERUL BIBLIC DE VACANTA intre 26 iunie-1 Duminica, 26 iunie, dam startul unei saptamani speciale la ora 17.30-19.30, iar de luni pana vineri ne intalnim intre orele 10.00-13.00. Intrarea este gratuita, in limita a 40 de locuri. Pentru detalii si inscriere: e-mail: mariuscrisa@yahoo.com
  • Deces A încetat din viață Cornelius Greising. Fratele Cornelius s-a năs- cut la data de 31.12.1932 și a incetat din viață luni 6.06.2016. Înmormântarea a avut loc vineri 10.06.2016 la Darmstadt, Germania.
  • Sedinta Comitet – membrii comitetului bisericii sunt invitati luni la ora 18:30 la o sedinta de
  • Congresul Național de Tineret„ConeCteazăte nelimitat la viață!Este un eveniment organizat o dată la patru ani de către Departamentul de Tineret al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea care reunește peste 2 000 de tineri din toată țara și diaspora. Evenimentul oferă posibilități de socializare, de misiune, ateliere pentru dezvoltare personală, muzică de calitate, lansare de proiecte noi și standuri interactive. Detalii si inscrieri la www.congrestineret.ro
  • Grădinita creștină „Micii Valdenzi” situată în imediata apropiere a Gării de Nord, face inscrieri pentru anul scolar 2016-2017, pentru grupele 3-4 si 5-6 ani. Relații la tel: 0741 170 282 sau 0747 298 383, e-mail miciivaldenzi@ yahoo.com sau pe pagina de facebook Micii Valdenzi.
  • Ora de rugăciune a comunităţii – Vă invităm să participaţi la grupa de studiu și rugăciune a comunităţii care are loc în fiecare marți, la ora 1700. Pentru următoarea ocazie se va studia capitolul 86: „Duceți-vă și învățați toa- te neamurile” din cartea Hristos, Lumina
  • Ora de rugăciune a tinerilor – studiul cărtii Căminul adventist se apropie de final in cadrul grupei de studiu si rugăciune a tinerilor. Pentru marti 14 iunie ora 18,30 vom studia capitolele 80, 81,82. Vă asteptăm cu drag!
  • Angajări: Asociatia Serviciul Umanitar pentru Penitenciare angajează o persoană pentru postul de asistent manager/ coordonator proiecte. CV-urile se pot trimite la adresa de email secretar@adventist.ro până la data de 30 iu- nie 2016. Informatii suplimentare pe site-ul: http://www.adventist.ro/index/ stiri/anunturi/13034-asup-angajeaza.html