Buletin informativ – 25 iunie 2016

Sfârșit de an
18/06/2016
Când Dumnezeu zice NU
24/06/2016
Afiseaza tot

Buletin informativ – 25 iunie 2016

Rugăciunea credinței
„Caci cine se apropie de Dumnezeu trebuie sa creada ca El este si ca rasplateste pe cei ce-L cauta” (Evrei 11,6). Domnul Hristos a spus ucenicilor Sai: “… orice lucru veti cere, cand va rugati, sa credeti ca l-ati si primit si-l veti avea” (Marcu 11,24).
Credem noi oare pe Dumnezeu pe cuvant?
Asigurarea aceasta este cuprinzatoare si nelimitata, si Cel care a dat-o este credincios in indeplinirea ei. Daca nu primim lucrurile pe care le-am cerut chiar atunci cand ne-am rugat, trebuie totusi sa credem ca Dumnezeu aude si ca El va raspunde rugaciunilor noastre. Noi suntem asa de gresiti si ingusti la vedere, incat uneori cerem lucruri care n-ar fi o binecuvantare pentru noi; dar Tatal nostru ceresc, pentru ca ne iubeste, raspunde rugaciunilor noastre dandu-ne acele lucruri care sunt in adevar spre binele nostru si pe care noi insine am dori sa le avem daca ochii nostri, luminati fiind de Duhul Sfant, ar putea vedea lucrurile asa cum sunt in realitate.
Cand ni se pare ca nu primim raspuns la rugaciunile noastre, trebuie totusi sa ne prindem tare de fagaduintele care ne sunt date, caci timpul raspunsului va veni cu siguranta, si vom primi binecuvantarea de care avem cea mai mare nevoie. Dar a pretinde ca rugaciunea sa fie totdeauna implinita chiar in felul dorit de noi ar fi o indrazneala necuvenita din partea noastra. Dumnezeu este prea intelept ca sa poata gresi si prea bun ca sa retina vreun bine de la cei ce umbla in neprihanire. Deci nu trebuie sa ne temem a ne increde in El, chiar daca nu vedem imediat un raspuns la rugaciunile noastre. Sa ne bizuim pe fagaduinta Lui, care este sigura: “Cereti si vi se va da”.
(Ellen White, Calea catre Hristos, p.87)

 

Vineri seara

ora 20.00 – Serviciu divin – Când Dumnezeu zice „NU” – pastor Gabriel Dincă

Sâmbătă dimineaţă

ora 8.00   – Întâlnirea instructorilor  Şcolii de Sabat (Aula 2)

ora 8.30   – Momentele de rugăciune ale Bisericii (sala mare)

ora 9.00  –  Biserica la studiu: Şcoala de Sabat

ora 10.30  – Pauză

ora 11.00  –  Biserica ascultă Cuvântul Domnului: Luca 6:17-19
Imn de laudă –615; Rugăciune
Închinare prin zecimi şi daruri
Punct muzical
Predica – Privește spre cer – dincolo de limite –
pastor Gabriel Dincă
Punct muzical
Imn de despărţire – 531
Rugăciune de binecuvântare

Sâmbătă după-amiază

ora 17.00  – Studiul doctrinelor biblice

ora 18.00 – Serviciu divin – Stăpânirea de sine – pastor Gabriel Dincă

Pentru că şi-au aniversat ziua naşterii între 18-25 iunie 2016: Enache Elisabeta Estera, Vujdeu Alexandru, Capățână Cristian, Suica Valentin Gabriel, Corlatan Doinita, Ionescu Hristache, Barbu Florentina, Pascu Alin, Tănase Valentin, Androne Erika, Zota Carmen Manuela, îi sunt recunoscători Domnului pentru bunătatea şi harul Lui şi mulţumesc Bisericii pentru iubire şi părtăşie.

  • Departamentul tehnic – nevoie urgentă – pentru editarea si transmiterea programelor bisericii online este nevoie urgenta de un calculator care sa poata prelucra si transmite aceste programe. Cerem ajutorul bisericii pentru cumpararea acestui computer. Va multumim tuturor pentru ajutorul oferit!
  • –  Sabatul viitor (02.07), in comunitatea noastra, programul de dimineata (Scoala de Sabat + Predica) va fi pregatit ca o noua ocazie dedicata invitatilor nostri, interesati de studiul biblic. Ideea este sa repetam ce s-a intamplat la Sabatul vizitatorului scolii de sabat. Astfel, ca vom avea o grupa de scoala de sabat dedicata oaspetilor, predica va fi sub forma unui studiu biblic adaptat pentru cei nefamiliarizati, iar la final, in aula 2, vom avea o gustare de preparate vegetariene, speciala pentru oaspeti si pentru membrii care i-au invitat. Va incurajam sa faceti invitatii la acest program.
  • –  Atelier biblic de vacanță – Ai intre 4-10 ani? Vrei sa faci ceva frumos la inceput de vacanta? Doresti sa-ti dezvolti cunostintele de limba engleza, sa te joci, sa participi la atelierul de bucatarie sau craft? Vrei sa iti faci noi prieteni si sa inveti cum sa traiesti frumos si sanatos? Te asteptam la ATELIERUL BIBLIC DE VACANTA intre 26 iunie-1 iulie. Duminica, 26 iunie, dam startul unei saptamani speciale la ora 17.30-19.30, iar de luni pana vineri ne intalnim intre orele 10.00-13.00.
    Intrarea este gratuita, in limita a 40 de locuri. Pentru detalii si inscriere: e-mail: mariuscrisa@yahoo.com
  • –  Ora de rugăciune a comunităţii – Vă invităm să participaţi la grupa de studiu şi rugăciune a comunităţii care are loc în fiecare marți, la ora 17.00. Pentru următoarea ocazie se va studia capitolul 87: „La Tatăl Meu și la Tatăl vostru”. După acest ultim capitol din cartea Hristos, Lumina lumii întâlnirile de rugăciune din timpul săptămânii vor fi reluate din 6 septembrie 2016.
  • Ora de rugăciune a tinerilor – studiul cărtii Căminul adventist se apropie de final in cadrul grupei de studiu si rugăciune a tinerilor. Pentru marti 14 iunie ora 18,30 vom studia capitolele 80, 81,82. Vă asteptăm cu drag!
  • –  Grădinita creștină „Micii Valdenzi” situată în imediata apropiere a Gării de Nord, face inscrieri pentru anul scolar 2016-2017, pentru grupele 3-4 si 5-6 ani. Relații la tel: 0741 170 282 sau 0747 298 383, e-mail miciivaldenzi@yahoo.com sau pe pagina de facebook Micii Valdenzi.
  • Biblioteca Grădiniții – persoanele care au carti crestine pentru copii si vor sa le doneze gradinitei bisericii Popa Tatu, sunt rugati sa le aduca la prezbiterul de serviciu. Va multumim!